Børn & Ungdom

Mountainbike for Børn & Unge

I Mountainbike Club Vejle (MCV) favner vi både bredden og eliten. Det samme gør sig gældende for børne- og ungdomsafdelingen.

 

Mountainbike er noget vi kører sammen! Uanset niveau og ambitioner, så er fællesskabet omkring mountainbike i højsædet i Mountainbike Club Vejle.

 

Træningen foregår fortrinsvis i Nørreskoven og Sønderskoven i Vejle, men de omkringliggende spor tages også i brug i løbet af sæsonen. Der er stor fokus på den tekniske træning, da dette er et vigtigt fundament for at kunne begå sig sikkert på sporene.

 

Der kræves ingen erfaring med MTB inden man starter, men vi forventer at barnet er motiveret for træningen og har stiftet elementært bekendtskab med at cykle i skoven.


Der er p.t. åbent optag af nye medlemmer, men man bedes række ud til B&U trænerstaben direkte eller via Facebook gruppen (Mountainbike Club Vejle - B&U) inden man møder op til første træning.

 

Vi opfordrer til at man deltager i et par træninger forud for indmeldelse i Mountainbike Club Vejle.

 

Tidspunkt og sted for træninger fremgår her på siden, samt Holdsport (for medlemmer). For spørgsmål vedrørende træning og holdene, kontakt Michael Stahl. Information fremgår af træneroversigten.


Cykel, udstyr og påklædning:

Al træning i Mountainbike Club Vejle B&U foregår med cykelhjelm. Børnene skal have praktisk tøj på, der tåler vand og mudder og som svarer til vejret.


Da vi cykler mange sammen, er det også vigtigt, at udstyret er i orden, så vi ikke skal stå og vente på hinanden hvis cyklen ikke fungerer.


Børnene skal have en mountainbike. Der skal være håndbremser, gear og brede dæk med knopper på. Cyklen skal passe i størrelsen og i øvrigt være i orden, dvs. gear og bremser skal fungere, kæden smurt og børnene skal medbringe drikkedunk og eventuelt en ekstra slange, der passer i størrelsen.


Husk i den kolde tid, at en regnjakke og handsker er rigtige gode ting af have på fra start. Det er jo altid nemmere at smide noget end have glemt det.

Hold opdeling

I Mountainbike Club Vejle B&U er træningen niveauopdelt og baseret på det Aldersbetinget Trænings Koncept fra Danmarks Cykel Union. Drenge og piger træner sammen

For holdene gælder det at trænerne afgør hvilket hold den enkelte rytter kører på, på den måde sikrer  vi den bedst mulige træning.


Holdopdeling

  • B&U Grønt hold : Træning for ryttere på 5-9 år og begyndere uden forudsætninger. Formålet med træningen er at lære basistræning og alle ryttere skal have forældre med til træningen. Holdet kører kun i sommermånederne og kun om søndagen.


  • B&U Blåt hold : Træning for ryttere på 9-11 år og tilsvarende forudsætninger. Formålet med træningen er udvikling af teknik. Træningsmængden og -intensiteten øges langsomt. Forældre opfordres til at kører bagtrop. Holdet kører Torsdag kl. 1700 – 1830 og Søndag kl. 1000 – 1130


  • B&U Rødt hold : Træning for ryttere på 11-15 år eller med tilsvarende forudsætninger. Fokus er på mere målrettet udviklingen, men stadig med øje for fællesskabet. Der er stor fokus på teknik og begyndende konditionstræning. Forældre opfordres til at kører bagtrop. Holdet kører hele året rundt. Torsdag kl. 1700 – 1830 og Søndag kl. 1000 – 1200

  • MCV Future Racing : Træning for ryttere der kører U13-U17 eller med tilsvarende forudsætninger. Her køres efter en struktureret træningsplan og rytterne lærer at træne efter planer. Der forventes en mere seriøs tilgang til træning fra rytterne og der er fokus på fysisk-, kondition- og intervaltræning. Holdet kører hele året rundt Tirsdag og Torsdag 1700 - 1830.


Alt kommunikation omkring træning, samt tilmelding, foregår via Holdsport.

Aktiviteter

August
Fre
09
Børne Tour i Vejle HJÆLPERE
14:00 - 19:00
Vejel Biblioteks P-Plads
Søn
11
MCV Future Racing
10:00 - 12:30
Søndermarken
Søn
18
MCV Future Racing
10:00 - 12:30
Vejle Idrætsefterskole
Søn
25
AFLYST: MCV Future Racing
10:00 - 12:30
Søndermarken

Trænere

Profile Image
Træner - Blå / Rød
Nicolaj Nicolajsen
Profile Image
Træner - Blå / Rød
Andreas Mühlemann
Profile Image
Træner - Blå / Rød
Anne Madsen
Profile Image
Træner - Blå / Rød
morten christoffersen
Træner - Blå
Kasper Beck Sokol
Træner - Blå
Syntja Bulov
Træner - Blå
Sanne Gaasvig
Træner - MCV Future Racing (Ungdom)
Johan Riisgaard Laursen
Profile Image
Træner - MCV Future Racing (Ungdom)
Lars Damsgaard
Profile Image
Træner - MCV Future Racing (Ungdom)
Michael Stahl
Profile Image
Jacob Overgaard
Camilla Rahbek

Tilmelding til Børn & Ungdom - Nyt medlem

600,00 kr. 15. mar